Aspektus találkozó Miskolcon

Intenzív, háromnapos projekttalálkozón van túl az Aspektus Csoport négy szervezete. Ezúttal Miskolcon, a Dialóg Egyesület vendéglátásában ültünk össze és terveztük meg a közös projektek jövőjét. A kezdő lökést megadta a találkozó első napja, ahol az NDI által szervezett tréning napon vettünk részt és izgalmas előadásokat hallhattunk olyan szervezetektől, akik élen járnak a fiatalok aktivizálásában.

Ezek után könnyű volt inspiráltan neki ülni az ötleteknek és a feladatok szétosztásának, de a zárónapon arra is lehetőséget kaptunk, hogy az Újpedagógia vezetőjének, Galambos Attilának köszönhetően beszélgethessünk az elakadásainkról és ezeket tudatosítva, kezelve menjünk tovább a projektjeink megvalósításában.

Generációs különbségek? A fiatalok saját problémira való reagálás nehézsége? A természetes kapcsolat hiánya a szervezetek és a fiatalok között? A fiatalok egy csoportjának elérhetetlensége? Eltérő gondolatok és nyelvezet? Többek között ezek a kihívások kerültek szóba a beszélgetés során, és tapasztalatunk szerint ezek minden fiatallal foglalkozó szakembert kihívások elé állítanak.

Nem titok tehát, hogy az Aspektus Csoport az elkövetkezendő időszakban is számít lelkes, tenni vágyó fiatalok aktív munkájára, mert úgy gondoljuk, hogy a jelentős szerepük lesz a pozitívabb társadalmi környezet kialakításában!


A CECEP program a Nemzeti Demokratikus Intézet (NDI), a magyarországi DemNet és a lengyelországi Institute of Public Affairs (IPA) partnerségével valósul meg.