Orsi – Szeged

Mikor az egyik hosszú és fárasztó képzési nap után még nekiálltunk egy plakátra közösen felskiccelni az ötleteinket, amik egész nap halmozódtak bennünk, az nagyon király érzés volt. Úgy éreztem, hogy tényleg van hatalmam és kompetenciám arra, hogy változást indítsak el. Ez a fajta önbizalom korábban nem volt meg bennem.

Számomra nagy szakmai tanulság volt, hogy egy ügyet érdemes sok kisebb projektre bontani, így a csapatunkat (és magunkat) hosszú távon motiválni tudjuk a sikerélményeken keresztül. Fontos olyan célt magunk elé tűzni, aminek a kivitelezése nem szélmalomharc.

A segítő szakmákban és a civil szférában tevékenykedők számára a mentális egészség, szupervízió különösen fontos. Könnyű belecsúszni abba a hibába, hogy folyamatosan csak adunk és adunk magunkból, míg végül teljesen lemerülünk. Egészséges határokat kell fenntartani a munka és a magánélet között, hogy hosszú távon is hatékonyan tudjuk segíteni az adott közösséget.

A kunbábonyi képzés nekem azért is fontos volt, mert félig-meddig már lemondtam az itthon való boldogulásról, de

ez a csapat visszaadta a hitemet, és új lendületet adott.

***

Az Aspektus gyakornoki programjának résztvevőit arra kértük, osszák meg velünk, mi volt a leginkább meghatározó élményük a képzéseik során.