Véget ért az Aspektus Csoport gyakornoki programja!

Egy évvel ezelőtt két tucat lelkes, ambiciózus fiatal vágott bele négy szervezet közös projektjébe. Fél év alatt tudást szerezhettek az Alternatív Közösségek Egyesületétől, a Dialóg Egyesülettől, a Motiváció Műhelytől és az Emberség Erejével Alapítványtól – az Aspektus Csoportól. Minden szervezet más és más, mégis egymást kiegészítő tudással engedte kibontakozni a húsz ösztöndíjasát.

Ahány ösztöndíjas, annyi terület és ahány terület, annyi kihívás. Mindannyian megtapasztalták milyen a semmiből felépíteni valamit, amivel roma és nem roma közösségek, fiatalok, gyerekek mindennapjait tehetik jobbá, emlékezetessé. Minden projektben ott marad a gyakornok lelkéből egy kis szelet.

Állni fog örökre a Két Királyság a gyerekek lelkében, bugyogni a babgulyás az Avasi Kávézóban. Képzeletben távoli tájakra utaznak a nyírmártonfalvai tanodások, az Ukrajnából menekült családok pedig békére lelhetnek Szentesen. Négy példa húsz olyan kezdeményezésből, ami azok számára, akik részesei lehettek, egy életre szóló élménnyé vált. De igaz ez valamennyi projektre.

Április 13-án egy záró eseménnyel ünnepeltük meg ösztöndíjasaink projektjeit. 20 lány, 20 egyedi és megismételhetetlen program, 20 történet. Minden gyakornoktól saját mentora vett búcsút, útravalóul ölelést, lelki feltöltődést és Aspektus Csoportos emlékeket vihettek haza magukkal. A ceremóniát egy közös, fergeteges estével zárták együtt a négy város gyakornokai, mentorai és a szervezetek vezetői.

Olyan kapcsolatok jöttek létre a program által, amelyek talán sosem alakultak volna ki. Az Aspektus Csoport gyakornoki programja szakmailag és lelkileg is új embereket formált. Barátságok fejlődtek ki városokon belül és több száz kilométer távolságban is.

Kívánunk minden részt vevőnek új, még ki nem taposott utakat, próbatételeket és egymásra találásokat. És persze sose felejtsetek el minket! Mi sem fogunk titeket.

A szöveget Kanyar Katalin írta.

Aspektus gyakornoki program záróesemény