Indul az Aspektus első közös programja

Két tucat plusz egy elkötelezett és lelkes fiatal kezdi meg az Aspektus Csoport ösztöndíjas gyakornoki programját a következő hetekben. Miskolcon, Pécsen és Szegeden 6-6, Debrecenben 7 jelentkező nyert felvételt az áprilisban induló képzési folyamatba. A közösségért tenni vágyó gyakornokoknak lehetőségük nyílik a számukra fontos ügyekben való cselekvésre, és a program végére igazi közösségi vezetővé válhatnak. 

A résztvevők a program első felében ingyenes, részben akkreditált képzéseken vesznek részt az oktatási esélyegyenlőség, a fundraising, a kommunikációs, a stratégiai tervezés, a közösségszervezés, a közösségfejlesztés, és a projektmenedzsment terén. 

Őszig három részletben 12+1 napnyi képzés várja a jelentkezőket, ezek után egy-egy saját ötlettel lehet pályázni a mentorálással kísért fizetett gyakornoki pozíciókba. Városonként négyen 6 hónapos fizetett gyakornoki pozíciót nyerhetnek el saját projektük megvalósítására  az oktatás, az érdekvédelem, a szociális ügyek, az adományszervezés, a közösségi élet erősítése, és egyéb, a közösség számára fontos ügyek terén. 

A program célja társadalmi előítéletek és a romákat, illetve szegénységben élőket sújtó rendszerszintű diszkrimináció enyhítése, a demokratikus értékek erősítése, a helyi közösségekben párbeszéd beindítása.

A Hálózatosodás, találkozások és közös tanulás a diszkrimináció ellen projekt négy magyarországi civil szervezet konzorciumában valósul meg az Európai Bizottság Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) támogatási programjában. A program célja, hogy a résztvevő régiókban, városokban és az itt működő felsőoktatási intézményekben erősítse a civil részvételt, csökkentse a diszkriminációt, és aktívan bevonja az egyetemi hallgatókat. A program fontos jellemzője, hogy a szervezetek aktív együttműködés keretében valósítják meg a kijelölt tevékenységeket.